KORPORATIVNA PREHRANA





HRANA ZA ZAPOSLENE


Kako bi poslovni ljudi zadržali visoku razinu psihofizičke energije, a ujedno se zaštitili od potencijalnih zdrastvenih problema i kroničnih bolesti provodeći većinu dana na poslu, putovanjima, izloženi intenzivno stresnim situacijama ili sjedilačkom načinu života, adekvatna prehrana od presudne je važnosti.


Sve više kompanija prepoznaje u kojoj mjeri pravilna prehrana utječe na fizičke i mentalne sposobnosti te dovodi do boljeg zdravlja, raspoloženja i radne efikasnosti njihovih zaposlenika.
Uz kvalitetne tople obroke za vrijeme pauze za ručak, kompanije svojim zaposlenicima mogu ponuditi i motivirajuće nutricionističke kolektivne edukacije, radionice, seminare i vođena savjetovanja pojedinaca prema zdravijim prehrambenim promjenama.
Sve veći poslovni zahtjevi modernog čovjeka dovode do toga da ljudi imaju sve manje vremena posvetiti se prehrani.
Kako bi poslovni ljudi zadržali visoku razinu psihofizičke energije, a ujedno se zaštitili od potencijalnih zdrastvenih problema i kroničnih bolesti provodeći većinu dana na poslu, putovanjima, intenzivno izloženi stresnim situacijama ili sjedilačkom načinu života, adekvatna prehrana od presudne je važnosti.
Cilj i zadatak nutricionista za korporativnu prehranu sastoji se u tome da pruži zaposlenicima pravilan savjet za usvajanje zdravijih prehrambenih navika na poslu i općenito u životu kako bi se osjećali bolje, imali više energije i bili produktivniji.


Adekvatna prehrana jedna je od najefikasnijih preventivnih mjera za smanjivanje broja bolovanja.

U tu svrhu za kompanije i firme provode se:
-korporativna predavanja
-vođene radionice
-savjetovanja za vrijeme pauze za ručak- prijedlozi poželjnog izbora hrane
-kolektivne edukacije/seminari
-individualna nutricionistička savjetovanja



Najčešće teme predavnja/kolektivnih radionica su:
• Kako prehranom zadržati optimalni nivo energije kroz cijeli dan
• Kako ispravno nahraniti mozak za svakodnevnu optimalnu koncentraciju i kojom hranom protiv depresije (uslijed mentalnog iscrpljivanja i krive prehrane)
• Kako prehranom smanjiti stres i pojačati imunitet organizma
• Prehrana za posebne skupine zaposlenika:
- žene u menopauzi,
- rizične skupine- visok indeks visceranog masnog tkiva,
- sportaši rekreativci,
- i druge skupine prema potrebi

• Zdravo mršavljenje
• Prehrana na putovanju
• Važnost zdrave crijevne flore za opće zdravlje i intolerancije na hranu
• Zdravlje kostiju
• Hormonalna ravnoteža i prehrana
• Hranom do boljeg raspoloženja


Najčešći prehrambeni problemi djelatnika u korporacijama su:
• nutritivna pothranjenost- oslabljene psihofizičke mogućnosti uz ponekad istovremenu povećanu tjelesnu težinu
• povećani rizik od kardiovaskularnih oboljenja
• sklonost dijabetesu tipa 2
• povećana tjelesna masa uz često povišen udio visceralnog masnog tkiva povezanog s povećanim rizikom od metaboličkog sindroma
• loš omjer ukupnog kolesterola u odnosu na HDL kolesterol
• probavne smetnje


Kroz individualna savjetovanja djelatnici mogu lakše osvijestit svoje pogreške u prehrani te dobiti savjet i edukaciju kako da prehranom poprave svoje zdrastveno stanje, a to se najčešće odnosi na:
• povišene masnoće u krvi
• visoki krvni pritisak
• prekomjerna tjelesna težina
• prehrana uz učestale poslovne sastanke
• obroci za vrijeme posla
• nutritivna pothranjenost u poslovnom svijetu i razne posljedice na zdravlje
• preporučeni dnevni unos nutrijenata
• dijabetes
• smanjenje rizika od upalnih procesa i kroničnih bolesti
• motivirajuće vođenje pojedinca u cilju postizanja boljeg zdrastvenog stanja


Prema potrebama pojedinih kompanija i prema dogovoru, na raspolaganju su adaptirane formule edukacija, radionica, grupnih i induvidualnih nutricionističkih vođenja

Lider media: Dug život i dobro zdravlje započinju s tanjurom

Kompanije imaju snagu i mogućnost pozitivno utjecati na veliki broj zaposlenika da poboljšaju svoje životne navike, podignu produktivnost, a također i svojih obitelji i društva u cjelini.
Nutrisapiens nudi kompanijama korporacijske nutricionističke pakete kroz adaptirane formule edukacija, radionica, grupnih i individualnih vođenja za njihove zaposlenike o pravilnoj prehrani i njenim dobrobitima za zdravlje.